Πρόλογος (Παξινά Ιστορικά Μελετήματα)

Το 1991, με τίτλο «Παξινά Ιστορικά Μελετήματα» είχα συγκεντρώσει σ’ ένα τομίδιο ορισμένες από τις εργασίες μου που είχαν δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Ηχώ των Παξών».

Καθώς τα λιγοστά αυτά αντίτυπα έχουν εξαντληθεί, αποφάσισα να προβώ σε μία νέα, αναθεωρημένη και επαυξημένη έκδοση, με τίτλο «Παξινά Ιστορικά Μελετήματα και Ερανίσματα Ιστορίας και Πολιτισμού». Ένας άλλος λόγος που με εξώθησε σε αυτήν την έκδοση είναι η διευκόλυνση των μελετητών, οι οποίοι θα βρουν στο ανά χείρας πόνημα ένα μικρό μέρος της ιστορίας των Παξών. Έργο δε, που γίνεται ακόμα σημαντικότερο αν λάβει κανείς υπόψιν ότι το Τοπικό Αρχείο Παξών είναι σφραγισμένο από το 1993 στην αποθήκη της βιβλιοθήκης Παξών.

Δυστυχώς, οι απόπειρες εξευρέσεως των λιγοστών πόρων που χρειάζονται για την εξύψωση του πνευματικού επιπέδου του νησιού μας, προσκρούουν τόσο στην αδράνεια της Τοπικής Διοίκησης, όσο και στην κρατική ολιγωρία.

Εν κατακλείδι, ελπίζω, έστω και από αυτή τη θέση, ν’ ασκήσω κάποια μικρή επιρροή όσον αφορά την επίλυση του μείζονος θέματος της στέγασης του Τοπικού Αρχείου Παξών.

Από τον τόμο: «Παξινά Ιστορικά Μελετήματα»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s